Кордон бльо с пилешки гърди
Пълнени пилешки гърди с шунка и кашкавал.
Необходими продукти:
- 2 комплекта пилешки гърди (лява и дясна)
- 8 плочки сирене за сандвичи (ементал, чедър или друго по избор)
- 4 слайса шунка
- 2-3 с.л. брашно
- сол и пипер на вкус
- галета (около 150 г; най-добре панко)
- мащерка
- 1 яйце
- 2-3 с.л. олио
- 1 ч.л. вода
- 50 мл сухо бяло вино
Начин на приготвяне:
1. Разделете гърдите на лява и дясна, а после всяко парче разполовете през средата на дебелината без да режете докрай. Така ще се получат дълги пилешки филета.
2. Обтрийте филетата със сол, пипер и мащерка.
3. Във всяко от тях положете по 2 плочки сирене за сандвичи и отгоре по слайс шунка. После завийте на рулце и фиксирайте с клечки за зъби или шишове.
4. Овалвайте рулата първо в брашно, после в разбито яйце и на финала в галета. Към галетата можете да добавите още мащерка за аромат.
5. Подредете панираните месца в тава, сипете на дъното мазнина и вода и сложете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6. След 25 минути налейте виното и обърнете месата. Оставете да се допекат за 10-тина минути.
7. Сервирайте като разрежете косо по ширина всяко рулце.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ