Колсло - зеле с моркови и майонеза
Зелева салата с моркови и сос от майонеза с горчица - салата Колслоу.
Необходими продукти:
- 200 г бяло прясно зеле
- 200 г червено прясно зеле
- 100 г моркови
- 40 г листа целина
- 30 г листа магданоз
- 120 мл майонеза
- 2 с.л. ябълков оцет
- 1/2 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен пипер - млян
- 1,5 с.л. захар
- 1,5 ч.л. горчица
Начин на приготвяне:
1. В купа рендосайте двата вида зеле и моркова на едро ренде. Разбъркайте.
2. Наситнете листата целина и магданоз, добавете в купата и размешайте отново.
3. Направете дресинга като изиспете майонезата в купичка и добавите солта, захарта, пипера, оцета и горчицата. Бъркайте докато кристалчетата захар се разтворят напълно.
4. Залейте зеленчуците със соса и размешайте добре. Приберете в хладилник до момента на сервирането.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ