Коледно чили с домати и телешко
Телешка кайма с боб, доматен сос и подправки.
Необходими продукти:
- 650 г телешка кайма
- 2 средни глави бял лук, нарязани на кубчета
- 2 големи сладки чушки, нарязани на кубчета
- 3 с.л. чили на прах, разделено на две части
- 2 с.л. чесън на прах, разделен на две части
- 1 ч.л. босилек
- 3 (400 г) консерви домати
- 3 (400 г) консерви чили боб
- 1 (330 мл) кутийка бира
- 1 с.л. черен пипер
- настърган чедар
- нарязан лук
Начин на приготвяне:
1. Сложете каймата, лука и сладките чушки в гювеч. Поръсете с 1 ½ с.л. чили на прах, 1 с.л. чесън на прах и босилек.
2. Запържете на котлона, като разбърквате с дървена лъжица, така че всичко да покафенее. По желание може да отцедите излишната мазнина, ако месото е по-тлъсто.
3. Сложете доматите в кухненския робот и пюрирайте по-големите парчета. Сложете ги, заедно с боба и бирата, при месото и оставете да къкри на слаб огън.
4. Добавете останалото чили и чесън на прах. Добавете пипера и гответе на бавен огън за поне 2 ч.
5. Поднесете със сирене и лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ