Кокосови бонбони с извара и крем сирене
Необходими продукти:
- 200 г извара
- 100 г натурално топено сирене (става и с крем сирене, но текстурата е малко по-ронлива)
- 100 г пудра захар
- 1 пакет ванилова есенция или есенция ром (може и двете)
- 50 г кокосови стърготини
- шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
1. Изварата намачкайте хубаво с вилица или минете през едра цедка.
2. Смесете с топеното сирене, ванилията, рома (ако слагате такъв) и захарта така, че да се получи лепкава гъста каша.
3. Смесете кокосовите стърготини с шоколадовите пръчици или пък си ги пригответе в две отделни купи. Вие преценете дали искате всеки бонбон да е в шоколад и кокос заедно или предпочитате да направите едната част в бяло, а другата - в черно.
4. С ръце гребвайте от сместа и оформяйте бонбони с желания от вас размер. Овалвайте в избрания от вас топинг и подреждатйте в голям поднос така, че да не се допират бонбоните.
5. Приберете в хладилник за минимум половин час преди поднасяне. Съхранявайте бонбоните в хладилник. Годността им е малко над седмица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ