Регистрация

Кифлички със спанак и сирене фета

Кифлички със спанак и сирене фета
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3781

Златисто-кафяви кифлички с пълнеж.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 чаши пълнозърнесто брашно
  • 125 грама растителна мазнина, нарязана
  • мая
  • ¼ чаша мляко или вода
  • 1 с.л. захар
  • 1 яйце

За пълнежа:

  • 300 г спанак
  • 200 г сирене фета, на кубчета
  • 2 скилидки чесън, нарязани
  • прясно смлян черен пипер
  • 2 с.л. зехин

Начин на приготвяне:

1. В чаша смесете млякото със захарта и 1 супена лъжица брашно, добавете маята, разбъркайте добре и оставете на топло, например близо до фурната, където приготвяте нещо друго.

2. Пресейте брашното в купа.

3. Когато количеството в чашате се е увеличило така, че да я напълни цялата, добавете я към брашното, разбъркайте, после сложете растителната мазнина, резен по резен и замесете всичко заедно.

4. Когато получите гладко тесто, сложете го в хладилника за 1 час.

5. Междувременно, подгответе пълнежа – загрейте олиото в тиган за шържене, сложете чесъна, листата спанак и когато спанакът се спаружи, добавете сиренето фета. Разбъркайте добре и овкусете с черен пипер.

6. След 1 час, извадете тестото, разрежете го на половина, разточете едната половина и изрежете квадрати.

7. В отделна купа разбийте яйцето.

8. Сложете лъжица от спаначената смес от тигана в средата на всеки квадрат. Намажете краищата с яйцето, завийте наполовина и внимателно прищипете краищата.

9. Сложете кифличките на тава и намажете с яйцето.

10. Печете в предварително загрята фурна, на 200 градуса, докато станат златисто-кафяви.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта