Китайско-португалски крем брюле
Сметанов крем с ванилия.
Необходими продукти:
- 1 ½ л пълномаслена сметана за разбиване
- 15 жълтъка
- 1 ½ ч.ч. захар
- 2 ванилови шушулки
Начин на приготвяне:
1. Загрейте сметаната и ваниловите шушулки в тенджерка.
2. Сипете жълтъците в купа със захарта и разбъркайте добре.
3. Когато сметаната се сгорещи, я прибавете по малко към жълтъците, докато изразходвате половината. По този начин жълтъците се темперират.
4. Сипете яйчената смес обратно в съда с останалата сметана и разбъркайте хубаво.
5. Оцедете сместа, за да отстраните ваниловите шушулки и други ненужни примеси.
6. Сложете сместа в съд с размери 22,9х33 см и печете в предварително загрята фурна на 200°С около 50 мин. или докато брюлето се втвърди.
7. След като кремът се охлади, го поръсете със захар.
8. Сложете брюлето в най-горната част на фурната и изчакайте докато захарта се карамелизира - не е нужно много време, затова наглеждайте.
9. Поръсете с пресни горски плодове и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ