Китайски пелмени със свинско
Екзотична рецепта от Далечния Изток.
Необходими продукти:
- 1 кг смляно свинско месо (не сухо)
- ½ ч.ч. нарязани на кубчета скариди (сурови)
- 1 с.л. лук на прах
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 средно голямо яйце
- 2 с.л. царевично нишесте
- 2 с.л. сусамово олио
- сол и черен пипер на вкус
- уонтон листчета за „опаковане” на пелмените
- китайско зеле
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички съставки добре.
2. Поставете върху всяко уонтон листче около 1 с.л. от сместа.
3. Повдигнете краищата нагоре и с длан оформете пелмените. Поставете ги върху дъска, така че да станат плоски отдолу.
4. Наредете пелмените върху бамбуков съд за задушаване, чиито стени сте облицовали предварително с китайско зеле и ги оставете да се задушават в продължение на 15-20 минути.
5. Сервирайте със соев сос, смесен със сок от каламондин (можете да използвате и лайм) и паста от люти чушки с чесън.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ