Регистрация

Китайски пелмени със свинско

Китайски пелмени със свинско
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2968

Екзотична рецепта от Далечния Изток.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг смляно свинско месо (не сухо)
  • ½ ч.ч. нарязани на кубчета скариди (сурови)
  • 1 с.л. лук на прах
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 средно голямо яйце
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 2 с.л. сусамово олио
  • сол и черен пипер на вкус
  • уонтон листчета за „опаковане” на пелмените
  • китайско зеле

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички съставки добре.

2. Поставете върху всяко уонтон листче около 1 с.л. от сместа.

3. Повдигнете краищата нагоре и с длан оформете пелмените. Поставете ги върху дъска, така че да станат плоски отдолу.

4. Наредете пелмените върху бамбуков съд за задушаване, чиито стени сте облицовали предварително с китайско зеле и ги оставете да се задушават в продължение на 15-20 минути.

5. Сервирайте със соев сос, смесен със сок от каламондин (можете да използвате и лайм) и паста от люти чушки с чесън.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 ч.
Време за готвене: 1.15 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта