Домашни пуканки с масло и сол
Бързо и полезно мезе за пред телевизора.
Необходими продукти:
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. масло
- 100 г пуклива царевица
Начин на приготвяне:
1. Изсипете солта в чопър и смелете на фин прах.
2. Маслото изсипете в тиган, сложете на умерен огън и изчакайте да се разтопи и сгорещи.
3. Пукливите зърна царевица изсипете в тигана при маслото, поръсете със солта, разбъркайте и заравнете на един ред. Сложете капак. След няколко секунди ще чуете изпукване. Ако капакът ви е прозрачен, можете да наблюдавате зрелището.
4. 10 секунди след първото изпукване намалете огъня на слаб. Хванете с едната ръка дръжката на тигана, а с другата натискайте капака. Разклатете.
5. Клатете периодичнно в продължение на 2 минути или докато не прецените, че всички пуканки са се изпукали. Ако пък ви замирише на изгоряло, махнете веднага от котлона.
6. Готовите пуканки изсипете в купа, като не губите време между махането от котлона и прехвърлянето в съда, защото рискувате да изгорят.
7. Насладете се на ароматни домашни пуканки с масло, лишени от вредните мазнини, с които се приготвят купените пуканки.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ