Чеснови пуканки с мед и горчица
Домашни солени пуканки с горчица, мед и дъх на чесън.
Необходими продукти:
- 200 г пуклива царевица
- 4 с.л. олио
- 1 с.л. чесън на прах
- 2 ч.л. сол
- 2 с.л. мека горчица
- 1,5 с.л. мед
- 1 с.л. бял оцет (може и обикновен винен)
Начин на приготвяне:
1. Изберете си тенджера със здраво равно дъно. Сипете в нея 2 с.л. олио и сгорещете добре. След това изключете котлона и сипете половината царевични зърна за пуканки. Захлупете с капак и чакайте. Скоро ще чуете специфични гърмежи. Щом станат през 3-4 секунди, хванете с ръкохватки за ушите и капака и разтръскайте. Върнете на огъня и изчакайте още 15-тина секунди. После пресипете готовите пуканки в тава. Оберете и махете ако има изгорели или неизпукани зърна. Зачистете дъното на тенджерата с домакинска хартия и повторете упражнението с втората част царевица.
2. В купичка смесете солта и чесъна на прах. В друг съд разбъркайте горчицата с оцета и меда до хомогенизиране.
3. Залейте пуканките с мократа смес и разбъркайте много добре. След това на части и при постоянно бъркане сипете сухите съставки.
4. Вашето апетитно мезе е готово за поднасяне. Сега си изберете хубав филм или приятна тема за разговор с близките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ