Пилешки дюнер от лаваш
Домашен дюнер с пилешко и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 300 г пилешко месо от бутче без кост и кожа
- кориандър, червен пипер, чесън на прах, сол, куркума
- 1 с.л. олио или зехтин
- 250 г зеле
- 1 краставица или 2 корнишончета
- 2-3 кисели краставички
- 1/2 глава червен лук
- 2 доматчета
- 1 морков
- 3 лаваша или 6 арабски питки за дюнер
За соса:
- 5 с.л. майонеза
- 2 с.л. кисело мляко
- 2-4 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Изтънете пилешкото месо като го начукате между два листа стреч фолио или в найлонов плик. Обтрийте с подправките, покапете с мазнина и оставете настрана да се маринова за 30 минути.
2. През това време наситнете зелето, рендосайте моркова и смесете зелето и моркова.
3. Отделно си нарежете доматите, лука и киселите краставички на шайби, а пресните краставици - на тънки лентички.
4. Смесете киселото мляко с майонезата и добавете пресирания или намачкан чесън. Разъркайте хубаво.
5. Намажете наребрен тиган с мазнина и запечете месото двустранно на него. Внимавайте да не прегорите - по 2-3 минути от страна са напълно достатъчни. Готовото месо също нарежете на лентички.
6. Вземете арабска питка или лаваш, намажете със соса в средата. Поръсете зеле с моркови, отгоре - пилешко, после още сос, резени домат, кисели краставички, пресни краставички, червен лук и пак няколко капки сос за финал. Завийте рулце като подгънете краищата.
7. Запечете за по 3 минути от страна в тигана от готвенето на пилешкото.
8. По желание разрежете на две части косо през средата на дебелината и сервирайте с още сос, ако е останал.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ