Регистрация

Кексчета с нес кафе

Кексчета с нес кафе
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 3488

Десертчета със сирене, кафе и шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За кексчетата:

  • 1/2 ч.ч. масло, на стайна температура
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 големи яйца, на стайна температура
  • 3/4 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сода
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/2 ч.ч. неподсладено какао на прах
  • 1 с.л. разтворимо кафе на прах (повече, ако използвате обикновено кафе)
  • 1/2 ч.ч. мляко
  • 1 ч.л. ванилия

За пълнежа:

  • 125 г сирене маскарпоне
  • 1 ч.л. мляко
  • 1 ч.л. разтворимо кафе на прах (повече, ако използвате обикновено кафе)
  • 1/3 ч.ч. пудра захар

За шоколадовия ганаш:

  • 100 г тъмен шоколад, натрошен на дребни парченца
  • 1/3 ч.ч. пълномаслена сметана

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте маслото докато омекне. Прибавете захарта и бъркайте до получаването на лека пухкава смес – около 3 минути.

2. Прибавете яйцата, едно по едно, и бъркайте докато се смесят добре с другите съставки.

3. Смесете брашното, бакпулвера, содата, солта, какаото и кафето в малка купа.

4. Отделно смесете прясното мляко с ванилията.

5. Прибавете около една трета от сухите съставки към маслото и захарта и разбъркайте докато се смесят.

6. Прибавете около половината от прясното мляко с ванилията и разбъркайте.

7. Продължете да прибавяте сухите съставки и мокрите докато всичко се смеси добре.

8. Разпределете сместа във формички за кексчета, като пълните формичките до средата.

9. Печете на 180 С за 22-25 минути и проверете с клечица дали са готови.

10. Охладете за пет минути. Извадете ги от формичките и ги прехвърлете върху решетка, за да се охладят добре – около 30 минути.

11. В средно голяма купа разбийте с миксер на средна степен сиренето маскарпоне с млякото, 2 ч. л. кафе на прах и пудрата захар.

12. Прехвърлете крема в шприц с приставка ½ см.

13. Вмъкнете върха на шприца в центъра на кексчето, стиснете внимателно торбичката докато кексчето леко се подуе, само внимавайте да не се спука (всяко кексче би трябвало да се напълни с около 1 с. л. от пълнежа).

14. Загрейте сметаната на водна баня до точката на кипване.

15. Прибавете към нея натрошения шоколад и разбъркайте докато шоколадът се разтопи и смеси със сметаната.

16. Докато ганашът е още топъл, намажете с него кексчетата. Когато изстине той ще се втвърди.

17. Украсете кексчетата с настърган бял шоколад.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта