Кейк с моркови и портокалов аромат
Рендосани моркови сред деликатен аромат на портокали.
Необходими продукти:
- 175 мл слънчогледово олио
- 175 г фина кафява захар
- 175 г брашно с бакпулвер
- 100 г микс сушени плодове
- 3 ситно настъргани моркова
- 3 разбити яйца
- настъргана кора от 1 портокал
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 1 ч. л. канела на прах
- ½ ч. л. индийско орехче
- 175 г пудра захар
- 2 с. л. портокалов сок
Начин на приготвяне:
1. Нагрейте фурната на 180 С.
2. Разбъркайте захарта с олиото и яйцата. Прибавете морковите, сушените плодове и портокаловата коричка и разбъркайте.
3. Пресейте брашното със содата бикарбонат, канелата и индийското орехче. Прибавете постепенно към мокрите съставки до получаването на гладко тесто.
4. Излейте тестото в плитка правоъгълна тавичка и пъхнете във фурната за 45 минути.
5. Докато чакате кекса да се охлади, разбъркайте пудра захарта с портокаловия сок в каничка. Наръсете глазурата върху кекса и нарежете на квадратни парчета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ