Регистрация

Кашкавалено руло с плънка от кайма

Кашкавалено руло с плънка от кайма
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 805

Солено руло от кашкавал с плънка от месо с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 мл майонеза
  • 5 яйца
  • 350 г кашкавал, гауда или друго твърдо жълто сирене
  • 500 г кайма
  • лук и чесън по желание
  • магданоз по желание
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте кашкавала на едро ренде и го приберете в хладилника.

2. Изсипете майонезата в купа, чукнете отгоре яйцата и с миксер разбийте на крем.

3. Изсипете в крема рендосаното жълто сирене и разбъркайте добре.

4. Застелете голямата тава за фурна с още по-голям лист хартия за печене, изсипете върху него сместа и заравнете на плътен тънък и равномерен пласт. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса печка за 20 минути.

5. През това време замесете каймата със сол и пипер и по желание добавете много силно наситнени лук, чесън и листа магданоз.

6. Разпределете каймата върху пласта кашкавал с майонеза и яйца равномерно. След това, внимавайки да не се опарите, нежно отлепяйте кашкаваления слой от хартията за печене и с нейна помощ завивайте на стегнато руло. Бъдете търпеливи при отлепянето и завиването и ще се получи безпроблемно.

7. Оставете готовото руло върху хартията в тавата и върнете във фурната на същата температура за още 40 минути.

8. След изваждане от печката изчакайте да се охлади 5 минути и нарежете напречно на рула с дебелина около 3 см. Сервирайте топло с пресни зеленчуци за гарнитура.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта