Кашкавалена запеканка с варени яйца и чушки
Печени варени яйца с чушки и домати под коричка от кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 сладка червена чушка
- 1 сладка зелена чушка
- 3 с.л. олио
- сол и пипер
- 3 стръка пресен лук
- 4 чери доматчета или други сравнително малки твърди доматчета
- 4 яйца
- сладър и пикантетн червен пипер на вкус
- 200 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене
- листенца магданоз
Начин на приготвяне:
1. Чушките почистете и нарежете на малки кубчета. Яйцата сварете за поне 6 минути след кипвването на водата.
2. Чери доматите нарежете на по 3-4 кръгчета, а пресния лук - на тънки шайби. Сварените яйца обелете и разполовете по дърлжина. Кашкавала рендосайте.
3. Сгорещете олиото на умерен огън в тиган с незалепващо покритие и диаметър 24-26 см. Добаете чушките и бъркайте 5-6 минути. Намалете огъня след това.
4. Прибавете лука и овкусете със сол и пипер. Размешайте много добре.
5. Подредете яйцата с разреза надолу върху лука с чушки, а в промеждутъците на тях подредете шайби домат. Поръсете всичко това с още малко сол и пипер, както и червен и лют пипер на вкус.
6. За финал поръсете равномерно рендосания кашкавал и сложете капак. Оставете на слаб към умерен огън за 7-8 минути.
7. С неметална шпатула гребнете от съдържанието на тигана и прехвърлете в индивидуална чиния. Поръсете с листенца пресен магданоз и сервирайте.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ