Карфиол с орехи и лук в буркани
Туршия от карфиол с подправки.
Необходими продукти:
- 700 г карфиол
- 200 г лук
- 100 г орехи
- 30 г сол
- 2 с.л. оцет
- 2 люти чушлета
- вода
Начин на приготвяне:
1. Карфиола разделете на съцветия и измийте. Залейте с вряла вода, кипнете и гответе 4 минути. След това излейте в гевгир и шокирайте под течаща студена.
2. Лука нарежете на колелца, скилидките чесън разполовете, орехите нарежете на парченца, лютите чушлета наситнене. Разпределете в стерилизирани буркани и отгоре подредете карфиолените розички.
3. Смесете 750 мл вода с оцета и солта. Кипнете и залейте съдържанието на бурканите.
4. Фиксирайте капачките отгоре, подредете в тенджера, залейте с вода на 2/3 и кипнете. Ако бурканите са 500 мл, варете 15 минути, ако са от 1 литър - 20 минути.
5. Затворете капачките след махане от огъня.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ