Регистрация

Карфиол със сметана и кашкавал

Карфиол със сметана и кашкавал
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2937

Солен пай с кафиолени розички в сметанов сос с яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг карфиол
  • 150 г кашкавал
  • 2 яйца
  • 2 с.л. брашно
  • 70 мл олио
  • 350 мл животинска готварска сметана (незаквасена)
  • сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
  • магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Карфиола накъсайте на розички, а тях варете в подсолена вода за 15 минути. Отцедете хубаво след това.

2. Разбийте яйцата и после им добавете двете лъжици брашно. Бъркайте до получаването на гладка смес. Добавете и сметаната и разбивайте още.

3. Рендосайте кашкавала.

4. Сгорещете олиото и запържете за кратко карфиолените розички.

5. Прехвърлете ги в тава и залейте отгоре със сметановата смес. Овкусете със сол, пипер и индийско орехче на вкус.

6. Печете 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това поръсете с кашкавала и запечете още съвсем кратко.

7. Поднесете с наситнен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта