Карфиол със сметана и кашкавал
Солен пай с кафиолени розички в сметанов сос с яйца.
Необходими продукти:
- 1 кг карфиол
- 150 г кашкавал
- 2 яйца
- 2 с.л. брашно
- 70 мл олио
- 350 мл животинска готварска сметана (незаквасена)
- сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
- магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Карфиола накъсайте на розички, а тях варете в подсолена вода за 15 минути. Отцедете хубаво след това.
2. Разбийте яйцата и после им добавете двете лъжици брашно. Бъркайте до получаването на гладка смес. Добавете и сметаната и разбивайте още.
3. Рендосайте кашкавала.
4. Сгорещете олиото и запържете за кратко карфиолените розички.
5. Прехвърлете ги в тава и залейте отгоре със сметановата смес. Овкусете със сол, пипер и индийско орехче на вкус.
6. Печете 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това поръсете с кашкавала и запечете още съвсем кратко.
7. Поднесете с наситнен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ