Картофи с кожички и млечен сос
Печени картофи във фолио, поднесени със заливка от чеснов сос.
Необходими продукти:
- 8 средни по размер картофа
- растителна мазнина за покапване
- сол
За соса:
- 1 малка опаковка заквасена сметана (около 150 мл)
- 1/2 кофичка гъсто кисело мляко (около 200 мл)
- 8 скилидки чесън
- сол
- връзка копър
- 4 кисели краставички по желание
Начин на приготвяне:
1. Картофите измийте добре и без да ги белите, ги надупчете с вилица и обтрийте със сол. Поставете всеки в отделен лист алуминиево фолио и покапете с растителна мазнина. Увийте и пуснете да се пекат на 200 градуса за около 50 минути.
2. Докато картофите се готвят, пригответе соса. В купа смесете киселото мляко и сметаната. Добавете наситнените листенца на копъра и намачкания чесън. Посолете. По желание добавете няколко кисели краставички, нарязани на ситно.
3. Изпечените картофи извадете от фолиото и разцепете от едната страна с натискане или с нож. Полейте щедро със соса, украсете с листенца копър по желание и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ