Картофи по селски с чесън и розмарин
Печени картофи с кожички и подправки.
Необходими продукти:
- 800 г - 1 кг картофи
- 4 скилидки чесън
- няколко клонки розмарин
- 1 с.л. брашно
- сол и черен пипер
- растителна мазнина за готвене (олио или зехтин)
Начин на приготвяне:
1. Измийте картофите много добре. Разполовете всеки от тях и всяка половинка нарежете на 3 полумесеца (като формичката от снимката).
2. В пасатора сипете 6 с.л. растителна мазнина и добавете листенца розмарин, скилидките чесън, сол и пипер. Пюрирайте. Можете да намачкате в хаванче същата смес.
3. Добавете брашното в ароматнта смес. Застелете тава с хартия за печене. Взимайте по полумесец картоф, овалвайте в подправките и редете в тавата. Можете също да изсипете картофите в найлонов плик, да ги залеете с панировката и да раздрусате - става по-бързо.
4. Печете картофите на 190 градуса до образуването на апетитна коричка. Времето за готвене зависи от спецификите на сорта картофи и от фурната.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ