Картофени крокети със свинско
Свински хапчици, запържени в хрупкави картофени кюфтенца.
Необходими продукти:
- 500 г картофи, нарязани на малки кубчета
- 100 г смляно свинско месо
- 50 мл прясно мляко
- 1 с. л. сол
- 1 с. л. черен пипер
- 1 с. л. захар
- ½ глава лук, ситно нарязан
- магданоз
- 2 с. л. брашно (разбъркано с 1 с. л. вода)
- 1 яйце, разбито
- галета
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Изпържете всички картофи в тиган, отцедете и ги намачкате с ръчна преса докато са още горещи. Разбъркайте ги с листата кориандър.
2. Сложете малко олио в един тиган и запържете лука, а когато омекне прибавете и свинското месо. Пържете докато станат готови.
3. Прибавете млякото, захарта, черния пипер и солта и разбъракйте добре, след което прибавете и брашното с водата.
4. Бъркайте докато се сгъсти и отделете настрана.
5. Вземете малка част от картофите и оформете на топче, направете с пръст дупка в средата и добавете 1 с. л. от свинското месо, след което запечатайте. Продължете по същия начин докато картофената смес свърши.
6. Изсипете трохите в една голяма чиния, а в отделна купичка разбийте яйцето.
7. Вземете едно картофено топче, потопете го в яйцето и след това го оваляйте в трохите.
8. Запържете картофения крокет в олио до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ