Картофена супа с крем сирене и пилешки бульон
Крем супа от картофи с крем сирене, моркови и лук, поднесена с крутони и магданоз.
Необходими продукти:
- 2 глави лук - около 250 г общо
- 2 с.л. олио
- 2 моркова около 250 г общо
- 2 скилидки чесън
- 500 г картофи
- 1,5 л пилешки бульон (може и кубчета, разтворени във вода)
- сол на вкус - зависи от солеността на бульона
- 1/3 ч.л. млян черен пипер
- 4-6 филии тостерен хляб или стар хляб
- 15-тина грама масло
- листата на връзка магданоз
- 200 г крем сирене
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на кубчета, морковите - на четвъртини по дължина и после на парченца. Картофите обелете, измийте и нарежете на кубчета.
2. Сгорещете олиото в тенджера на умерен огън, изсипете лука, гответе 2-3 минути при постоянно бъркане и пресирайте чесъна или го добавете намачкан. Гответе още минута.
3. Прибавете морковите, намалете огъня на умерен към слаб и гответе 2-3 минути като мешате.
4. Изсипете картофите в тенджерата, залейте с бульона, добавете сол на вкус и черен пипер и изчакайте да кипне. Намалете на слаб към омерен огън, сложете капак и оставете да се вари 20-25 минути.
5. Направете крутоните като нарежете хляба на кубчета, сгорещите на слаб огън маслото в голям тиган и изсипете хляба вътре. Бъркайте периодично докато крутоните се заруменят.
6. Добавете крем сиренето в супата, половината от листата на магданоза - наситнени и бъркайте докато се разтопи.
7. Вкарайте пасатор в тенджерата и пюрирайте. Можете да оставите и цели парченца, за да е по-разнообразно като текстура.
8. Поднесете с поръска от листа пресен магданоз и крутони.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ