Картофена салата с риба и каперси
Предястие от варени картофи с риба, зеленини и сос.
Необходими продукти:
- 200 г сурово рибно филе от вид по избор
- 400 г картофи
- 1 зелена чушка
- 3 с.л. каперси
- 1 дафинов лист
- връзка магданоз
- 1 с.л. майонеза
- 1 с.л. заквасена сметана или гъсто кисело мляко
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Пуснете картофите да се варят с все ципата във вода.
2. Рибата измийте, поставете в тенджерка с дафиновия лист, залейте с вода и оставете да заври. Отпенете и варете 10 минути. След това охладете, почистете от костите и наситнете.
3. Докато рибата и каротфите се готвят, наситнете магданоза, като си отделите свежи листа за украса. Изсипете го в купа.
4. Нарежете чушката на тънки полумесеци и добавете в купата заедно с каперсите.
5. В малък съд разбийте сметаната, майонезата и лимоновия сок.
6. Когато картофите се сварят, обелете ги и ги нарежете на малки кубчета. Изсипете при останалите продукти.
7. Добавете и рибата и залейте със соса. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте добре. Дръжте в хладилник до момента на сервирането.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ