Карамелизирани свински гърди
Печено свинско с терияки сос.
Бон Апети
Излъчен на 05.10.2017
Лесни и вкусни свински гърди на грил с азиатски подправки готвят Лора и Стоян, като убеждават зрителите си, че не е задължително хубавото ястие да се приготвя бавно и трудно. Тук се наслаждаме на вкусно и мазно свинско месо, което се овкусява само с три продукта, а след това се запича на брабекю и е готово за сервиране.
По желание можете да използвате и друга част от прасето - рецептата е приложима както за гърди, така и за пържоли, пушен бекон, ребърца. В купа се смесват сос Терияки със сос Шрирача, мед и олио и с тази глазура се намазва месото. Мята се на скара, грил тиган, барбекю или плоча и се готви за кратко. По желание при обръщането му можете отново да натриете с овкусителя.
А докато сочната мръвка се изпича, можете да си направите салатата, която водещите показват - рендосани моркови със зеле, овкусени по азиатски със заливка от соев сос, захар, оризов оцет и олио. По желание поръсете със семена сусам и добавете листенца пресен кориандър, за да се получи автентична азиатска салата от пресни зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ