Регистрация

Карамелизирани круши с прошуто крудо, горгонзола и балсамов сироп

Карамелизирани круши с прошуто крудо, горгонзола и балсамов сироп
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3916

Уникално изискан и вкусен ордьовър с плодове, зеленчуци, месо и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч.ч. балсамов оцет
  • 6 зрели круши
  • 1 пресен лимон, разполовен
  • сол
  • прясно смлян черен пипер
  • 1/2 ч.ч. гранулирана захар
  • 3 с.л. масло
  • 24 резена прошуто (около 250 г)
  • 4 ч.ч. рукола, почистена
  • 3 с.л. зехтин Еxtra virgin
  • 60 г сирене горгонзола

Начин на приготвяне:

1. Обелете крушите и ги нарежете на четвъртинки, отстранете семената и нарежете всяка четвъртинка на две, така че да се получат общо 48 парчета.

2. Междувременно сложете сока на пресния лимон в купа. Овкусете крушите със сол и черен пипер. Добавете захарта и разбъркайте хубаво, така че да се покрият всички резени. В голяма неръждаема тенджера разтопете маслото на средно-силен огън. Когато се сгорещи, добавете крушите с отрязаната част надолу и гответе докато започнат да се карамелизират - около 2 - 3 мин., обърнете и карамелизирайте от другата страна.

3. Разбъркайте руколата със зехтин, сол и пипер. При поднасяне, поставете малко рукола в средата на всяка чиния. Сложете 2 парчета круша върху всеки резен прошуто и навийте на руло. Сложете по 3 рула прошуто с круша върху канапето от рукола. Отгоре натрошете сиренето и поръсете с приготвения балсамов сироп.

На балсамовия сироп:

1. В средна тенджерка на умерен огън кипнете балсамовия оцет. Изчакайте да се редуцира. Оставете да къкри докато течността намалее с 3/4 - около 30 мин. или докато се получи консистенцията на сироп. Свалете от огъня и изчакайте да се охлади напълно. С това количество се получава около 1/4 ч балсамов сироп.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта