Карамелизирани картофи
Варени картофи с карамелена коричка.
Необходими продукти:
- 500 г картофи
- вода + 1 с.л. сол за варенето
- 50 г захар
- 50 мл вода
- 25 г масло
- щипка морска сол или листенца магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Картофите измийте и сложете в тенджера. Залейте с вода докато се покрият хубаво, добавете солта и варете до готовност.
2. Извадете картофите от водата и след 10-тина минути, когато не парят на пръстите, обелете и нарежете на едро.
3. В тиган изсипете водата и захарта. Когато се получи светъл карамел, добавете картофените парчета и бъркайте докато се намажат с карамел от всички страни.
4. Добавете маслото и бъркайте докато и то се попие. Прехвърлете картофите в чиния.
5. Поръсете с щипка едра сол или листенца зелена подправка. Поднесете като гарнитура. Деликатната им сладникавост от карамела не може да ги превърне в десерт. Просто разведрява основното по интересен и хитър начин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ