Канелен сладкиш с орехи
Кекс с канела, кисело мляко и ядки.
Необходими продукти:
- 1 кофичка кисело мляко
- 2 яйца
- 1 чаена чаша захар
- ½ чаена чаша олио
- 3 чаени чаши брашно
- 1 бакпулвер
- 1 чаена лъжичка канела
- орехови ядки
- пудра захар за поръсване
- конфитюр по предпочитане
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта и олиото. Добавяме киселото мляко, като разбъркваме много добре. След това прибавяме брашното, което е объркано с бакпулвера и канелата и продължаваме да бъркаме до получаването на еднородна смес.
Намазняваме правоъгълна тавичка и в нея изсипваме полученото тесто.
Печем на 200 градуса около 30-40 минути.
После леко изстинал, сладкиша се вади от тавичката и се разрязва на две половини.
В плато за сервиране като основа полагаме едната половина, намазваме я обилно с конфитюр и поръсваме ореховите ядки. Отгоре похлупваме с другата половина, притискаме добре двете части, за да се слепят, и наръсваме с пудра захар и канела.
Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ