Калцоне с два вида пълнеж
Захлупена пица с наденица, гъби, шунка и спанак.
Необходими продукти:
- 300 г тесто
- 1 яйце
- настърган пармезан (по желание)
За пълнежа от наденички и гъби:
- 340 г свински или италиански наденички
- ½ ч сос за пица
- 1 ч (113 г) моцарела
- 1 консерва (56 г) гъби, отцедени и нарязани
За пълнежа от шунка и спанак:
- 1 пакет (250 г) замразен и нарязан на кубчета спанак
- 1 ч.ч. (150 г) фино нарязана на кубчета шунка
- 1 ч.ч. (153 г) настъргано швейцарско сирене
- 2 ч.л. нарязан на тънки филийки зелен лук
Начин на приготвяне:
1. Разточете тестото на правоъгълник с размери 40 х 25 см и нарежете 6 квадрата от по 15 см.
2. Разпределете желаната плънка в квадратите и намажете краищата с вода.
3. Слепете противоположните краища и притиснете с вилица, за да се слепят.
4. Сложете в намаслена тавичка за печене.
5. Набодете повърхността с вилица.
6. Смесете яйцето с 1 ч.л. вода и намажете калцонетата.
7. По желание поръсете с пармезан.
8. Печете на 220°С за 8 – 10 мин.
9. Оставете да престои за 5 мин. преди сервиране.
На пълнежа от наденички и гъби:
1. Запържете в тиган наденичките до покафеняване и отцедете излишната мазнина.
2. Прибавете соса за пица в тигана, настърганата моцарела и гъбите. Разбъркайте и гответе няколко минути.
На пълнежа от шунка и спанак:
1. Сварете спанака според упътването на опаковката и го отцедете хубаво.
2. Смесете в купа спанака, шунката, сиренето и 2 стръка зелен лук.
3. Разбъркайте хубаво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ