Калцоне със зеленчуци и моцарела
Захлупена пица с тиквички, чушки и моцарела.
Необходими продукти:
- 10 г суха мая
- 1 с.л. захар
- 250 мл вода
- 400 г брашно
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. олио
За плънката:
- 1 с.л. зехтин
- 1/2 с.л. сух риган
- 2 с.л. доматена салца
- 250 г моцарела
- 1 сладка чушка
- 1/2 тиквичка
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Замесете тесто от брашното, захарта, солта, маята, олиото и брашното. Ако не може да спре да се лепи по ръцете, добавете още малко олио.
2. Разточете тестото на тънък блат и отгоре го намажете със зехтина.
3. Върху него намажете доматения сос и посипете с риган.
4. Нарежете чушката и тиквичката на малки кубчета и поръсете едната половина на тестото. Отгоре наредете моцарелата, разрязана на полумесеци.
5. Разбийте яйцето и намажете единия край на тестото. Захлупете така, че да се получи спойка.
6. Прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене. Намажете горната кора с останалото яйце и печете в предварително загрята фурна на 200-220 градуса за 10-15 минути.
7. По желание поднесете с настърган кашкавал върху горната кора и листенца босилек. Сервирайте и купичка от любимия сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ