Как се прави класически сос Бешамел
Френски сос за месо, морски дарове и зеленчуци.
Оригинален Бешамел - млечен сос с брашно, масло и подправки, който се връзва идеално с риба, морски дарове, червени и бели меса и постни гозби. Можете да го поднесете като заливка или да залеете предварително и да изпечете ястието на фурна. А френската кулинарна школа още не се е сетила за солена храна, която да не си отива с този лесен сос с три продукта и три подправки. Каналът Всегда Вкусно показва класическа рецепта за сос Бешамел, която можете да гледате във видеото по-горе.
Важно е да готвите на слаб огън. Разтопете маслото, поръсете брашното и превърнете в тесто. Не трябва да загаря или потъмнява. Постепенно наливайте млякото и бъркайте докато се абсорбира цялото количество и сместа стане идеално гладка. Овкусете със сол, пипер и индийско орехче и продължавайте да бъркате и да държите на котлона докато се посгъсти. Точните съставки за този сос и стъпките на направа можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ