Регистрация

Как да печем месо на скара, без да го правим канцерогенно



Как да печем месо на скара, без да го правим канцерогенно
  |   Порции   |   Видяна: 3102

Д-р Мария Папазова обяснява защо мръвките на барбекю са опасни за здравето.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

    Печеното на скара, тиган или фурна месо е канцерогенно когато се готви на висок градус, обяснява д-р Мария Папазова в предаването На кафе по Нова ТВ. За да се спасим от преобразуването на белтъците в канцерогенни вещества, трябва да готвим мръвките на тепература под 147 градуса, твърди експертът. В противен случай дори и полезните съставки на храната могат да се превърнат във вредни и опасни продукти, които да погълнем, горди от факта, че се храним здравословно и с печени, а не с пържени храни.

За да се избегнат грешките при приготвянето на домашна храна д-р Папазова съветва тя да се вари или да се готви на слаб бавен огън в продължение на часове.

Има и разлика между месата - голяма част от вредностите се съдържат в мазнината, затова е добре да се избягват печени на скара свински меса и по възможност да бъдат заменени с пилешки гърди например. Още по-добър вариант е да се прибегне към зеленчуци, които са абсолютно лишени от съдържанието на животински белтъци.

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. тиган
  2. 41
  3. 50
  4. 64
  5. 36
  6. супа
  7. Мъфини
  8. 88
  9. кекс
  10. 38

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта