Регистрация

Как да обелим домати и да махнем семето им



Как да обелим домати и да махнем семето им
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 4102

Шокирани домати и доматен сос със зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

     Ако искате да обелите голямо количество домати лесно и бързо, без да променяте вкуса им, Жак Пепен съветва да ги потопите за 10-тина секунди във вряла вода, след което с нож да отстраните ципата. Не е нужно дори да ги минавате под студена вода след шокирането. А ако искате да се отървете и от семето им, разрежете ги по широчина през средата и нежно го премахнете. Става доста лесно. Така ще имате от една страна свежи белени домати, а от друга, апетитна основа за доматен сос.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 мин.
Време за готвене: 1 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта