Какаов кекс с парчета шоколад
Домашен шоколадов кекс с цели парченца шоколад.
Необходими продукти:
- 1,5 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. захар
- 125 г масло (една малка опаковка)
- 1 ч.ч. вода
- 2 яйца
- щипка сол
- 1 пакет бакпулвер
- 3 с.л. неподсладено какао на прах
- 90-100 г тъмен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата.
2. Разтопете маслото на водна баня.
3. Разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Най-добре работете с миксер.
4. Разбийте жълтъците със захарта и маслото. После изсипете водата и разбийте пак.
5. Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера.
6. Добавете белтъците при жълтъците и след това постепенно вкарайте брашното в сместа, като разбивате на възможно най-ниска степен. Накрая сипете и какаото.
7. Шоколадът нарежете с нож на големи парчета.
8. Намаслете тавичка за кекстове и изсипете сместа вътре. Отгоре поръсете шоколада – той е тежък, така че ще попие.
9. Печете в предварително загрята фурна без вентилатор на 180 градуса за около 45 минути.
10. Изчакайте да се охлади преди да се опитате да извадите от формичката. Оставете кекса в обърнат вариант, за да се виждат парченцата шоколад.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ