Какаови слепени бисквитки
Бисквити, слепени с яйчен крем.
Необходими продукти:
За бисквитките:
- ¾ ч.ч. масло на стайна температура
- 1 ч.ч. пудра захар
- 6 с.л. какао с ниска киселинност (преминало т.нар. холандска обработка)
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 1 яйчен жълтък
- 1 с.л. прясно мляко
- 1 ½ ч.ч. брашно
- щипка сол
- щипка бакпулвер
- пудра захар за украса
За пълнежа:
- 1 яйчен белтък
- 1 ч.ч. пресята пудра захар
- лимонов сок за по-свеж вкус
Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото, докато стане гладко и пухкаво.
2. Пресейте заедно пудрата захар и какаото на прах над маслото и ги разбъркайте.
3. Добавете ванилията, яйчния жълтък и прясното мляко и разбъркайте.
4. Добавете брашното, солта и бакпулвера към какаовата смес и разбъркайте, докато сместа поеме брашното и стане хомогенна.
5. Оформете тестото в плосък кръг, увийте го с найлон и го охладете за 20 мин., за да се втвърди.
6. Предварително загрейте фурната до 160°С.
7. Върху повърхност, леко поръсена с пудра захар, разточете тестото на слой с дебелина около 3 мм.
8. Отрежете от тестото кръгчета с диаметър 4 см. (или в каквато форма искате) и внимателно прехвърлете бисквитките върху тава, постлана с хартия за печене.
9. Печете 12-15 мин., докато бисквитките може лесно да се вземат от хартията за печене.
10. Оставете ги да изстинат върху тавата.
За пълнежа:
1. Сложете яйчния белтък в купа, добавете пудрата захар и лимоновия сок, по няколко супени лъжици всеки път и разбивайте, докато получите меко тесто. Намажете бисквитките.
2. Поръсете с малко пудра захар.
*Можете да направите какъвто пълнеж искате: ментов, портокалов, шоколадов и др.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ