Регистрация

Кайма Болонезе на фурна с яйца



Кайма Болонезе на фурна с яйца
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2555

Печена кайма със зеленчуци и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.05.2017

Сос Болонезе е базов за десетки италиански солени ястия предимно с паста. Но освен сос, Болонезето може да бъде основно ястие, защото е италианския еквивалент на българската запръжка с кайма за мусака. В тази рецепта Лора и Стоян приготвят Болонезе като основа, върху която се пекат яйца. Получават се вкусни гнезда от кайма с апетитна коричка от пармезан.

Първо в дълбок съд се запържват лук, моркови, целина и чесън, към които се добавя смляното месо. То се овкусява с подправки и се превръща в сос с добавката на червено вино, смлени домати от консерва и телешки бульон. После къкри за 2 часа докато течността се изпари, а мръвките са идеално сготвени. Следва да прехвърлим каймата в тава, да оформим гнезда и да чукнем в тях по яйце. Поръсваме с настърган пармезан, запичаме на фурна и ястието е готово за хапване. Отнема бая време за готвене, но си заслужава.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. евро
  2. фасул
  3. 600
  4. дроб
  5. 88
  6. фиде
  7. 450
  8. 48
  9. chi
  10. Морков

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта