Казан Диби - турски млечен десерт
Млечни рулца с карамелен вкус и ванилов аромат.
Бон Апети
Излъчен на 29.05.2017
Казан Диби в превод означава "загори тенджера". Това е името на емблематичен турски сладкиш от мляко и животинска сметана, който представят Лора и Стоян. Начинът на приготвяне е доста нетрадиционен, а видът лъже, че за десерт е сервирано сладко руло. При отхапване обаче ясно лични, че вътре няма брашно, а пободието на блат е постигнато от запечения млечен крем.
За целта смесваме млякото със сметана и захар и добавяме лъжица оризово брашно, за да може кремът да се стегне. После прехвърляме в намаслена тавичка, готвим докато захарта се превърне в карамелен сос и загори, а след това прибираме в хладилник. От загорялото на пръв поглед ястие се изрязват рулца и се навиват. Следва да се поръсят с канела и пудра захар и да бъдат сервирани. Стоян Сейменски показва декорация с горелка за ентусиастите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ