Бананови веган палачинки от овесени ядки
Пържени сладки кюфтета от намачкан банан с канела, ванилия и овесени ядки. Получават се веган бананови палачинки без брашно, краве мляко и яйца.
Необходими продукти:
- 2 банана
- ванилия - екстракт, захар, на прах или под друга форма по избор
- 1 ч.ч. от 250 мл с овесени ядки
- 250 мл соево, кокосово, овесено, оризово или ядково мляко (просто да е алтернативно)
- 8 г бакпулвер
- 1 с.л. зехтин
- 1/2 ч.л. канела на прах
- 2 с.л. захар
- 8 с.л. растителна мазнина за готвене
- топинг по желание - плодово сладко, течен шоколад, мед, кленов сироп
Начин на приготвяне:
1. Бананите обелете, накъсайте на прачета в купа и намачкайте на пюре с вилица.
2. Добавете към тях ванилията, захарта, канелата и овесените ядки. Залейте с млякото и разбъркайте. Можете да оставите така за 10-20 минути или директно да продължите с готвенето.
3. Добавете зехтина и бакпулвера, разбъркайте и се преместете на котлона.
4. Сипете 2 с.л. олио в тиган и го сгорещете на умерен огън. Със супена лъжица гребвайте от сместа и изсипвайте в тигана. Заравнявайте леко с обратното на лъжицата. Печете по няколко мини овесени палачинки на веднъж. След 3 минути обърнете. Ако са прекалено тъмни, намалете огъня. Ако пък ви се виждат недосготвени, печете по-дълго време. След още 3 минути или друго време, прецнено от вас, извадете.
5. Сипете още 2 с.л. олио в тигана и сгответе следващата порция. Действайте така до изчерпване на количеството.
6. Готовите палачинки залейте с топинг по избор и поднесете като десертни кюфтета от овесени ядки или апетитна закуска с овесени ядки и плодове.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ