Испански миш-маш с картофи и гъби
Тортиля в стил бъркани яйца с гъби, чушки, кашкавал и картофи.
От vbox-7 канала da_sgotvim_s_milena разбираме ,че и испанците си имат бабиния миш-маш или бъркани яйца със зеленчуци, които обаче се казват тортия, тортиля или тортила също както латиноамериканските хлебчета. Ястието представлява запечени в яйчен сос с кашкавал зеленчуци, като видът им е изцяло по избор. Решение според вкуса е дали ще се добави още месо и сирене, консервирани зеленчуци като грах и царевица, пресни домати, колбас и каквото му хрумне на човек.
Тортилята, която Милена прави е безмесна. В сгорещено олио се запържват картофи, към тях се добавя наситнена червена чушка, нарязани гъби и пресен лук. Овкусява се с подправки по желание, като любителите на пикантната храна могат да посегнат стабилно към лютите чушки или чили на прах. В друга купа се разбиват яйца с рендосан кашкавал и след като запръжката е готова, компонентите се смесват и се прехвърлят в тавичка. Пече се на умерена фурна до златиста коричка - около 25 минути. А след това можете да сервирате с любимия хляб и наситнени пресни подправки за разкош.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ