Регистрация

Испанска яхния с бутчета и боб

Испанска яхния с бутчета и боб
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 917

Яхния от пилешки бутчета с картофи, наденички, боб и зеленчуци по испански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1,5 кг пържоли от пилешки бутчета без кост и кожа
  • сол и пипер
  • 2 глави лук - около 160 г общо
  • 100 г чоризо
  • 5 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 2 с.л. сладък червен пипер
  • 1 стебло целина (селъри)
  • 250 г моркови
  • 1 ч.л. сол
  • 400 г картофи
  • 500 мл вода
  • 400 г боб от консерва
  • магданоз по желание

Начин на приготвяне:

1. Пържолите от бутчета раполовете, за да се получат 2 по-малки месца. Ръснете двустранно със сол и пипер без да прекалявате - съвсем бегло.

2. Наситнете лука, морковите нарежете на кръгчета, но не много тънки (около 1,5 см.), чоризото нарежете на тънки полумесеци, а картофите облете и нарежете на четвъртини или шестини. Целината нарежете на парчета.

3. В тиган сгорещете олиото на силен огън и запържете месцата за по 2 минути от страна. Съберете ги в отделен съд, а отделилия се сос от готвенето прехвърлете в голяма тенджера.

4. Сгорещете на умерен котлон и запържете лука за 1 минута. Добавете чоризото, намачкания чесън, черен и червен пипер и гответе и бъркайте още 2 минути.

5. Прибавете целината, морковите, сол и картофите. След 2 минути готвене върнете месата в ястието, размешайте и залейте с водата.

6. Щом закъкри сложете капак, намалете леко температурата - на умерен към слаб огън и оставете да къкри захлупено 20 минути.

7. Отцедете боба от соса на консервата, прибавете в ястието, разбъркайте, опитайте на соленост и ако всичко е наред, сложете капака за още 10 минути.

8. Поднесете топло, по желание поръсено с пресен магданоз за хубост и свежест.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта