Ирландско рагу с агнешко
Яхния с агнешко и картофи.
Необходими продукти:
- 500-600 г агнешко месо
- 2 с.л. олио
- 1 кг картофи
- 3 глави лук
- 3 моркова
- 750 мл телешки бульон
- 1-2 с.л. брашно
- сол, пипер, дафинов лист, бахар на вкус и по желание
Начин на приготвяне:
1. Катофите обелете и нарежете на големи хапки. Морковите нарежете на кръгчета или полумесеци, лука - на парчета.
2. Месото нарежете на големи късове. Сгорещете олиото в тигана и запечатайте мръвките на силен огън, като ги разбърквате. Извадете половината от тях.
3. Добавете в съда подправки, половината от картофите, морковите и лука, останалото месо и пак картофи, моркови и лук. Между пластовете можете да овкусявате с подправки.
4. Залейте с бульона, затворете под капак и оставете да се готви първо на силен, а след 15 минути на умерен огън за 1 час.
5. Открехнете и опитайте ястието. Ако сосът ви се струва прекалено рядък, гребнете 5-6 с.л. от бульона, разтворете в него брашно и налейте в ястието през цедка. Затворете капака и гответе още 15-тина минути.
6. По желание можете да сервирате с наситнена зелена подправка като магданоз например и хляб за топкане на сосчето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ