Регистрация

Ирландско рагу с агнешко

Ирландско рагу с агнешко
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1213

Яхния с агнешко и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500-600 г агнешко месо
  • 2 с.л. олио
  • 1 кг картофи
  • 3 глави лук
  • 3 моркова
  • 750 мл телешки бульон
  • 1-2 с.л. брашно
  • сол, пипер, дафинов лист, бахар на вкус и по желание

Начин на приготвяне:

1. Катофите обелете и нарежете на големи хапки. Морковите нарежете на кръгчета или полумесеци, лука - на парчета.

2. Месото нарежете на големи късове. Сгорещете олиото в тигана и запечатайте мръвките на силен огън, като ги разбърквате. Извадете половината от тях.

3. Добавете в съда подправки, половината от картофите, морковите и лука, останалото месо и пак картофи, моркови и лук. Между пластовете можете да овкусявате с подправки.

4. Залейте с бульона, затворете под капак и оставете да се готви първо на силен, а след 15 минути на умерен огън за 1 час.

5. Открехнете и опитайте ястието. Ако сосът ви се струва прекалено рядък, гребнете 5-6 с.л. от бульона, разтворете в него брашно и налейте в ястието през цедка. Затворете капака и гответе още 15-тина минути.

6. По желание можете да сервирате с наситнена зелена подправка като магданоз например и хляб за топкане на сосчето.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта