Индийско къри с пуешко месо
Пуешко къри с тиква и кокосово мляко.
Бон Апети
Излъчен на 24.01.2018
Кърито освен микс от азиатски подправки е и традиционно индийско ястия, което може да бъде в месен или вегетариански вариант и представлява ароматна яхния с питателен сос, която често се поднася в компанията на варен бял ориз. Именно такова ястие правят днес Лора и Стоян, като залагат на комбинацията от пуешко месо и тиква за основа на апетитната индийска манджа.
Първо си правим микса от подправки като в хаванче смесваме семена кардамон, кимион и синап и ги счукваме заедно. После добавяме още кориандър, куркума и червен пипер и си правим вкусно домашно къри (подправката). На следващ етап си нарязваме месото, тиквата, лука, зелена люта чушка и чесън. Настъргваме си джинджифил и преминаваме към същинското готвене.
В сгорещено олио се запържва пуешкото месо и след това се вади в чиния. В същия тиган готвим чесъна, джинджифила и лютата чушка, а след няколко минути добавяме лука, тиквата и сухата подправка, която си направихме в началото. Наливаме пилешки бульон, кокосово мляко и оставяме докато тиквата се сготви. После връщаме мръвките. Овкусяваме със сол и пипер и оставяме да се поготви всичко заедно.
Отделно си сваряваме бял ориз и на финала сервираме ястието с него, като поръсваме с наситнен пресен кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ