Регистрация

Зимна топла сангрия с канела



Зимна топла сангрия с канела
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2036

Греяно вино с ябълки, портокали, канела и анасон по испанска рецепта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.02.2017

Правим си ароматен зимен коктейл с вино, като за начало кипваме литър ябълков сок с карамфил, канела и звездовиден анасон. След това към сладката ароматна смес добавяме портокалов сок и мед, после наливаме бял ром за градус. Следва да сложим и резени зелна ябълка, които да освободят вкуса си, докато напитката кипи. После, още топла, я изливаме в чаши, в които сме сложили резени плодове по желание. Накрая добавяме и червено вино, за да се оцвети питието като кръв. От тази багра идва и името на напитката - сангрия. Сангре на испански означава кръв. Можете да импровизирате с плодовете според вкуса си като добавите киви, диня, ананас или сок от ананас. Сок от манго, касис или кактус също си подхожда добре.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта