Зимна топла сангрия с канела
Греяно вино с ябълки, портокали, канела и анасон по испанска рецепта.
Бон Апети
Излъчен на 06.02.2017
Правим си ароматен зимен коктейл с вино, като за начало кипваме литър ябълков сок с карамфил, канела и звездовиден анасон. След това към сладката ароматна смес добавяме портокалов сок и мед, после наливаме бял ром за градус. Следва да сложим и резени зелна ябълка, които да освободят вкуса си, докато напитката кипи. После, още топла, я изливаме в чаши, в които сме сложили резени плодове по желание. Накрая добавяме и червено вино, за да се оцвети питието като кръв. От тази багра идва и името на напитката - сангрия. Сангре на испански означава кръв. Можете да импровизирате с плодовете според вкуса си като добавите киви, диня, ананас или сок от ананас. Сок от манго, касис или кактус също си подхожда добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ