Зеленчукова супа с таро
Вегетарианска крем супа с тиква.
Необходими продукти:
- 300 г тиква
- 1/2 грудка див копър (или на вкус, защото ароматът му е много силен)
- 1 морков
- 1 домат
- 100 г таро (по избор)
- 2 скилидки чесън (необелени)
- зеленчуков бульон (колкото е необходим)
- розмарин, мащерка (на вкус)
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200ºC.
2. Нарежете зеленчуците на едри парчета.
3. Сложете ги, заедно с чесъна в тавичка за печене и поръсете със зехтин, розмарин и мащерка.
4. Печете във фурната до омекване (около 40 мин.).
5. След като зеленчуците се изпекат, изстискайте вътрешността на чесъна и сложете всичко в блендер (ако искате по-гладко пюре) или в кухненски робот (за по-едра смес).
6. Пюрирайте, като добавите бульона, ако е прекалено гъсто.
7. Сложете на огъня и добавяйте бульон, като разбърквате до желаната консистенция.
8. Поднесете със сос табаско или заквасена сметана по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ