Зеленчукова лазаня със сирена
Лазаня с тиквички, гъби и домати.
Необходими продукти:
- 1 средна тиквичка, нарязана на филийки
- 1 ч.ч. гъби, нарязани на филийки
- 1 средна глава лук, нарязан на кубчета
- 1 скилидка чесън, наситнен
- 2 консерви (по 250 г) доматен сос
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. босилек
- ¼ ч.л. пипер
- 1 голям домат, нарязан на кубчета
- 1 ч.ч. сирене котидж (или друг вид сирене по избор)
- 1 ч.ч. моцарела, настъргана
- 6 кори за лазаня, несварени
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 200°С.
2. Смесете тиквичките, гъбите, лука и чесъна с доматения сос и подправките в тенджера. Покрийте с капак и варете 15 мин. След това заделете.
3. Смесете сирената и нарязаните на кубчета домати. Разпределете една трета от сместа по дъното на 20-см квадратна тавичка. Покрийте с половината кори за лазаня и половината смес със сирене. Повторете с останалите кори, като завършите с трети слой сос.
4. Покрийте хубаво с фолио и печете 45 мин. във фурната.
5. Извадете и оставете да престои за 5 мин. преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ