Зелеви сарми с цяла пържола, пушено сирене и гъби
Увити пържоли в кисело зеле с пушено сирене и мариновани гъби.
Любимото свинско със зеле придобива съвсем балкански зимен вкус като се готви на сарми в гювеч, с тази разлика, че мръвката е цяла, а към нея се добавя сирене за профирност и гъби за обогатяване на вкуса. Получават се апетитни вързопчета тип вълчи сарми. А как се приготвят, показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев.
Първо свинското филе се реже на пържоли. Покрива се дъното на тенджера с огнеупорни дръжки или автентичен гювеч със зелеви листа и се капва мазнина. Следва в зелев лист да се постави пържолка, да се поръси със съвсем малко сол и щедро количество чубрица за народен вкус. Върху месото се слагат два резена пушено сирене и наситнени гъби от буркан. Завива се вързоп и се реди в съда. На финала готовите сарми се покапват с още малко мазнина, покриват се със зелеви листа и се заливат със зелева чорба. Готвят се във фурна на 180 градуса за 1:30-2 часа.
А списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите в края на краткото видео на Звездев.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ