Зелеви сарми с бобена плънка
Постни сарми с прясно зеле и боб с домати от консерва.
Необходими продукти:
- 1 зелка или зелеви листа
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 1 голяма консерва боб в доматен сос
- 2 с.л. доматен концентрат
- 2 с.л. брашно
- 50 мл олио
- сол и черен пипер на вкус
- връзка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Обелете лука и го наситнете, а морковите рендосайте.
2. Сгорещете олиото, запържете в него лука докато започне да пожълтява и добавете и морковите. Гответе още 5-6 минути.
3. Следва да изсипете и консервата в тигана и да готвите още 5-6 минути като разбърквате периодично. Овкусете с подправки по желание и сложете наситнения магданоз.
4. Разделете листата от зелето и ги кипнете за няколко минути в подсолена вода.
5. Завийте сарми от листата и плънката. Махайте твърдата долна част на листата, за да бъдат по-крехки.
6. Редете сармите в тавичка.
7. Смесете доматения сос с брашното и 200 мл вода. С тази течност залейте сармите.
8. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
9. При поднасяне поръсете с още наситнен магданоз по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ