Регистрация

Зелева салата с топъл сос



Зелева салата с топъл сос
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1847

Салата със зеле и моркови, овкусена с кервиз и сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.01.2018

Обикновена, но и различна зелева салата правят Лора и Стоян, като разнообразяват цветово ястието с добавка на червено зеле, а вкусово го обогатяват с питателен горчичен дресинг и сусамови семенца. Получава се лесна, апетитна и здравослосна салата, която е идеална гарнитура към печено червено месо.

Започваме като нарязваме бяло и червено зеле на тънки лентички. Към тях добавяме рендосан на едро ренде морков и нарязани листа целина, познати още под името керевиз. След това смесваме всичко в купа и се захващаме с направата на топлия дресинг.

В метална съдинка сгорещаваме олио и го смесваме с ябълков оцет, горчица, сол и захар. Щом се получи еднородна смес, махаме от котлона и заливаме салатата. Разбъркваме. Директно преди поднасяне поръсваме всяка порция със семена печен сусам, за да хрупка още една съставка в това здравословно ястие.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта