Регистрация

Козунаци с масло и жива мая



Козунаци с масло и жива мая
Средно   |   Порции 1 козунак   |   Видяна: 4221

Семпъл домашен козунак с аромат на ром и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.04.2017

Поредната рецепта за козунаци се появява преди Великден, като Лора и Стоян ни показват приготвяне на козунак с малко месене, малко продукти и малко чалъми, за да сме сигурни, че ще успеем да го направим вкъщи. Добре е за сладкия Великденски хляб да си намерите брашно за козунаци, което гарантира по-въздушната текстура на сладкиша. Хубаво е също да работите с жива мая, защото е по-силна и придава специфичен вкус. Останалото е ясно:

Маята се разтваря в млякото до шупване, яйцата се разбиват със захарта и след това при брашното се изсипват щипка сол, шупналата мая, разбитите яйца и се добавя малко ром, лимонова кора и бурбонска ванилова захар. Замесва се тесто, в което постепенно се вкарва маслото. После го оставяме да втаса, заплитаме на плитка или друга желана формичка и оставяме да втаса повторно. После мажем с още масло и разбит жълтък, поръсваме със захар и изпичаме на 180 градуса. Това е. Заслужава си поне да се опитате да направите домашен козунак по тази лесна и нетрудоемка рецепта.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
2
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта