Захаросан бекон
Бекон с кафява захар и червен пипер с удоволствие ще акомпанира на чаша червено вино.
Необходими продукти:
- 500 г тънко нарязан бекон
- ½ ч.ч. кафява захар
- ½ ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 190 С.
2. Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене.
3. Наредете бекона върху хартията за печене и го запечете за 10 минути, така че да се сготви частично, но да не е съвсем хрупкав.
4. Извадете бекона от фурната и го наръсете от едната страна разбърканите захар и червен пипер. Върнете във фурната за още около 5 минути.
5. Захарта трябва да се е карамелизирала и беконът вече трябва да е хрупкав. Когато беконът поизстине, така че да можете да го пипате, извадете го внимателно върху решетка да се охлади.
6. Сервирайте захаросания бекон топъл или на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ