Регистрация

Запържени вегетариански спагети с фъстъци и сусам

Запържени вегетариански спагети с фъстъци и сусам
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2541

Вегетариански запържени спагети с фъстъци и сусам.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Запържени вегетариански спагети с фъстъци и сусам

1. В купа, разбийте заедно:

1/3 чаша соев сос, ¼ течно фъстъчено масло, 1/8 чаша дестилиран оцет, 1/8 чаша мирин, 4 с.л. сусамово олио, 1 с.л. мед, 2 с.л. олио от рапица (регулирайте количествата на съставките според вкуса си) и смлян пипер.

2. Загрейте тиган уок. Добавете 4 с.л. зехтин. Задушете 1 нарязана скилидка чесън, 1 с.л. джинджифил (настърган) и 1 средна глава лук (на резенчета). Междувременно, сварете 200 грама спагетини в подсолена вряща вода, докато омекнат добре.

3. Добавете ½ червена чушка (тънко нарязана), ½ зелена чушка (тънко нарязана) и 1 чаша моркови, нарязани на ивички. Задушете за 1 минута. (Можете да импровизирате и за използвате каквито зеленчуци желаете). Тъй като температурата в уока е много силна, ще се задушат бързо. Така че не правете нищо друго междувременно.

4. Бързо добавете готовите спагети в уока и залейте отгоре със соса. Разбърквайте добре в тигана за една минута. Веднага прехвърлете в съд за сервиране.

5. Гарнирайте с печен сусам.

Съставки:

  • Филета от сьомга
  • Соев сос Кикоман
  • Настърган чесън
  • Настърган джинджифил
  • Мед
  • Мирин
  • Пипер
  • Соев сос
  • Фъстъчено масло
  • Дестилиран оцет
  • Сусамово олио

Източник: opensourcefood 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Супа
  2. го
  3. Заек
  4. за
  5. Зеле
  6. са
  7. Луна
  8. Люто
  9. Салат

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта