Задушено с кренвирши и зеленчуци
Задушено прясно зеле с два вида месо, лук и моркови.
Зеле с месо или пък месо със зеле - тъй като двата компонента са почти по равно, няма как да се определи кое трябва да е първо в името на тази вкусна и апетитна рецепта. Важното е, че ястието е питателно и не особено трудно за приготвяне. Може да бъде семейна делнична вечеря или обяд, направен от предишния ден.
Лука и морковите се запържват в тенджера, посоляват се, добавя се зелето и се готви до омекване. Следва да се прибави доматена салца и каймата и да се разрохка измежду останалите продукти. Овкусява се със сол и пипер, добаят се нарязаните на шайби кренвирши или наденички и след малко в тенджерата влиза и прясна подправка. Ястието е готово - вкусно, шарено, засищащо.
Гледайте видеото, за да разберете как точно се прави, а точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ