Задушено пилешко с тиквички по азиатски
Пиле с чесън и джинджифил.
Необходими продукти:
- 2 бр. пилешко филе
- соев сос
- джинджифил, нарязан на филийки
- чесън, нарязан
- сусамово семе
- 1 тиквичка, нарязана на филийки
- 100 г ориз басмати или обикновен ориз
- гореща вода/бульон
Начин на приготвяне:
1. Измийте и изцедете ориза в една тенджера.
2. Наредете филетата върху ориза и сложете джинджифила и чесъна около тях по ръба на тенджерата. Сипете малко соев сос върху пилешкото.
3. Долейте гореща вода/бульон, така че пилешкото да се покрие.
4. Изчакайте водата да заври, покрийте съда и оставете да къкри, докато пилешкото се сготви.
5. Добавете тиквичката и сусамовото семе, както и щипка сол.
6. Можете да добавите тиквичките малко преди пилешкото да е напълно готово или да ги сервирате студени с пилешкото и ориза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ